Adding a lean-to extension

Adding a two-storey lean-to, glazed rear extension to a farmhouse.

TODO alt text

The design

A two-storey lean-to, glazed rear extension to a farmhouse.

The budget


The brief

To create a bright, open space that linked indoor and outdoor areas, making the most of the moorland views.

0413extension leanto before

Paul Schofield of Apropos ( explains how the brief was achieved:

‘The owner wanted the glass extension to run the entire length of the back of the property, on both storeys. This gave us a lot of design scope and ample space to play with. A simple, glass extension was agreed on, featuring large panes to make the most of the stunning views, particularly from the new master bedroom on the first floor.

‘The addition of folding-sliding doors makes the garden easily accessible from the new open-plan kitchen-diner. The design creates the illusion of the interior being much larger than it actually is and the airy space is ideal for the family to enjoy.’.

In the gallery: The full-width extension incorporates extensive glazing on both floors to make the most of stunning panoramic views across the moorland.