Light-filled extension

Adding a light-filled single storey rear extension to a detached house to create a large family kitchen/dining/living room, plus a utility room and WC. The project cost £100,000

TODO alt text

The design

A single-storey rear extension to a detached house

The budget

£100,000

The brief

To create a large family kitchen/dining/living room, plus a utility room and WC

The rear of the house before and after the extension was added

Jude Tugman of Architect Your Home explains how the brief was achieved:

‘One of the motivations behind this renovation project was to find more space for the children’s toys. The existing small dining room needed to be reconfigured in order to meet the homeowners’ storage requirements.

‘The design also included folding-sliding doors that opened into the garden to give the extension a modern feel, which was something the owners had requested from the start of the project.’